Plåttak Umeå

Plåttak

Vi utför alla slags arbeten inom byggnadsplåtslageri samt taksäkerhet och vi befinner oss antingen ute på våra kunders tak eller i vår verkstad där vi tillverkar skräddarsydda lösningar för varje unik kund.

Vi har inte bara bra utsikt från taken vi arbetar på, vi har också bra ögon för färg och form. Hos oss får du ett gediget hantverk utfört av erfarna plåtslagare.

Några exempel på vad byggnadsplåtslageri kan innebära är läggning av profilplåt, installation av avvattning, tillverkning av ventilationshuvar samt skorstensbeslag.

Tätskikt - exponerade

Tätskikt - exponerade

Dagens moderna tätskiktsmattor av asfalt ger kostnadseffektiva tak med ett traditionellt utseende och mycket lång livslängd. Vi använder oss bara av branschens bästa produkter även avseende tätskiktsmattor som passar på de flesta tak från garage- och villatak till stora tak på hyreshus, industrier och lagerlokaler.

Med TÄTSKIKTSGARANTIER™ är du säker vad som än händer. Vårt trygghetspaket för tätskikt på tak täcker såväl material som följdskador och omfattar även takläggarens arbete. Du som kund betalar inget extra – TÄTSKIKTSGARANTIER™ ingår i priset* om du väljer att anlita en av våra auktoriserade takläggare vars arbete omfattas av TÄTSKIKTSGARANTIER™.

Vårt kvalitetsarbete har pågått i över 30 år och därför kan vi lova att du kan sova gott även när det regnar.

Tätskikt - inbyggda

Tätskikt - inbyggda

Ansvarsutfästelse för inbyggda tätskikt ställs ut för följande konstruktioner:

Exempel på överbyggnader:

Med TÄTSKIKTSGARANTIER™ är du säker vad som än händer. Vårt trygghetspaket för tätskikt på tak täcker såväl material som följdskador och omfattar även takläggarens arbete. Du som kund betalar inget extra – TÄTSKIKTSGARANTIER™ ingår i priset* om du väljer att anlita en av våra auktoriserade takläggare vars arbete omfattas av TÄTSKIKTSGARANTIER™.

Taksäkerhet Umeå

Taksäkerhet

Taksäkerhet är ett samlingsbegrepp på olika steganordningar, takbryggor, snörasskydd och livlinefästen m.m. som är avsedda att placeras på tak.

Takskyddet har flera funktioner:

De säkerhetskrav som ställs på tak regleras av flera olika myndigheter, och som fastighetsägare bär du ansvar för eventuella olyckor. Taksäkerhetsprodukterna skräddarsys för ditt hus.

Vi kan även komplettera ert befintliga takskydd.

Gjutasfalt Umeå

Gjutasfalt

Gjutasfalt ger ett vattenisolerande tätskikt som du kan använda för att skydda underliggande konstruktioner. Då gjutasfalt inte behöver packas ihop som konventionell asfalt så går att hitts mer annorlunda lösningar med den. Till skillnad från konventionell asfaltsbetong (ABT) så har gjutasfalten mer bindemedel och finmaterial. Vilket ger en helt tät produkt utan hålrum och har hårdhet och slitstyrka som kan mäta sig med betong.

Man kan använda den både för att skyddar broar, tak, balkonger, parkeringsdäck för att nämna något, men det fungerar också att lägga inomhus. Golv i garage, industrilokaler, offentliga byggnader och mycket annat. Det går genom pigmentering och tillsättning av olika stenmaterial modifiera gjutasfalt till att passa in i stort sett överallt. Så som att användas till dekorativa beläggningar.

Gjutasfalt kan slipats till blanka golv används inom sjukvård, simhallar, barer, skolor för att nämna något. Fördelarna med ett gjutasfaltgolv jämfört med betong eller klinker är många; tätt, hygieniskt, ljudabsorberande och lätt att rengöra. Diamantslipade golv av gjutasfalt är otroligt vackra och tidlösa.

Skadad gjutasfalt kan enkelt repareras snabbt och fogarna är sömlösa, vilket gör att lagningen blir lika tät som när tätskiktet applicerades första gången.

Parkeringsdäck, terasser Umeå

P-däck och terasser

Genom vår personals gedigna kunskaper från broar till tätskikt på parkeringsdäck och terrasser kan vi lämna 10 års garanti, genom tätskiktsgarantier, på våra dolda tätskikt.

Ett läckande tätskikt kan bli mycket kostsamt så noggrannhet är ett måste.

Vi arbetar i huvudsak med dubbla bitumenmattor, ett system som har visast sig vara mycket säkert.

Lösullsisolering Umeå

Lösullsisolering

Lösull är den rationellaste och effektivaste metoden att isolera med.

Lösullsisolering är energibesparande och ger samtidigt ett friskt och behagligt inomhusklimat.

Tidigare har samtliga isoleringsmaterial på marknaden ansetts som likvärdiga i avseendet isoleringsförmåga, men nu vet man att cellulosan är bättre och betydligt mer effektiv.

Vi erbjuder lösullsisolering och vi använder cellulosasisolering.

Arbetet utförs på några få timmar och vi lämnar efter oss en välisolerad vind som ger dig en bra och långsiktig energibesparing. Lösullsisoleringen är ofta ett bättre alternativ jämfört med traditionell isolering så som skivor och rullar.

Varför lösullsisolering?

Varför cellolosa som isolering?

Varför cellulosa som isolering?

Cellulosaisoleringen vi använder heter isEco Cellulosaisolering Lösull och är ett isoleringsmaterial gjort av svenska tidningar så som Aftonbladet och Expressen. 

isEco Cellulosaisolering tillverkas i Sverige i en av världens modernaste fabriker för tillverkning av miljöanpassad cellulosaisolering. I fabriken tillverkas mer än 12.000 ton cellulosaisolering per år vilket gör den till den största i Norden.


Cellulosaisolering baseras på tidningspapper vilket betyder att grundråvaran är trä. Trä som byggmaterial är ett av de bäst beprövade och mest miljövänliga byggmaterialen som finns. Det har utmärkta naturliga fördelar så som förmågan att hantera (buffra) fukt, ger ett högt brandmotstånd, är CO2 neutralt och är en helt förnyelsebar råvara.